» direct naar zoek en menu

Naar Voren

Tijdschrift voor webwerkers » Artikel #

Webrichtlijnen en CSS 3: het is zo ver!

Goed nieuws voor front-enders die te maken hebben met de webrichtlijnen van de overheid: het toegestaan om CSS 3 te gebruiken. In het normdocument wordt eerst R-pd 2.6 "Gebruik CSS Level-2.1 volgens de W3C specificatie voor het vormgeven van websites" genoemd, maar later lezen we "CSS 2.1 (of hoger) wordt volgens de specificatie gebruikt." Op de wiki van de webrichtlijnen wordt het duidelijk "Wel wordt in de Webrichtlijnentoets validatie uitgevoerd op basis van CSS 3. Als daarbij geen validatiefouten worden gerapporteerd, wordt een webpagina op dit punt niet afgekeurd."

Aangezien de CSS 3 specificatie nog een working draft is, is er een klein risico verbonden aan het gebruik: het is mogelijk dat delen van de specificatie nog veranderen - wat je stylesheet met terugwerkende kracht ongeldig kan maken. Daarnaast wordt CSS 3 niet geheel door alle gangbare browsers ondersteund. Je zult dus van geval tot geval moeten inschatten of de voordelen opwegen tegen de nadelen.

26 januari 2010 - Robert Jan

Let op

Naar Voren is op 18 juli 2010 gestopt met publiceren. De artikelen staan als een soort archief online. Het kan dus zijn dat de informatie verouderd is en dat er inmiddels veel betere of makkelijkere manieren zijn om je doel te bereiken.

Copyright © 2002-2021 » NAAR VOREN en de auteurs