» direct naar zoek en menu

Tijdschrift voor webwerkers » Artikel #109

3 jaar NAAR VOREN - Vier het samen met ons

NAAR VOREN bestaat drie jaar. Daarom hebben we onszelf getrakteerd op een verbouwing van de site. Het redesign is overigens niet louter cosmetisch van aard: we hadden ruimte nodig voor onze nieuwe plannen.

De plannen

Schrik niet, we gaan geen banners op de site plaatsen en alle content blijft gewoon gratis voor iedereen beschikbaar. We zullen stapgewijs een aantal aanpassingen verrichten. De eerste verandering is al zichtbaar: we hebben een RSS-feed om je op de hoogte te houden zodra er een nieuw artikel wordt gepubliceerd.

De nieuwsbrief blijft gewoon bestaan, daar verandert niets aan (het in- en uitschrijven is wel makkelijker gemaakt). En het archief gaan we opdelen in rubrieken. Deze twee wensen kwamen duidelijk naar voren in ons lezersonderzoek en daar geven we graag gehoor aan.

Er staat nog wat meer op stapel maar daarover later meer... Ik las de uitkomsten van het vorige lezersonderzoek terug en daar bleek dat we deze wijzigingen al zo’n beetje in oktober hadden willen afronden. Maar omdat er af en toe ook gewerkt moet worden duurt het allemaal soms langer. Over de andere vernieuwingen wil ik nu dus nog even niets zeggen, en al helemaal niet over wanneer ze dan online zullen zijn.

Schrijf zelf

Zoals je kunt zien is er meer ruimte en aandacht in het menu gekomen voor het gedeelte “schrijf zelf”, waar je informatie vindt over hoe je zelf kunt publiceren in NAAR VOREN. En daar wil ik het even met je over hebben.

Het is voor het voortbestaan van deze site van levensbelang dat jij meedoet door een artikel te schrijven en aan ons op te sturen. Het onderwerp waarover je kunt publiceren is natuurlijk een onderwerp waar je zelf veel van af weet en waarmee je je collega-webwerkers kunt helpen, inspireren of direct iets kunt leren.

Er staat trouwens een redactie voor je klaar om je te helpen bij het structuren en controleren van je tekst, dus laat je niet tegenhouden als je het gevoel hebt dat je ‘helemaal niet kunt schrijven’.

Al enthousiast? Mooi! Dan ben je toe aan de richtlijnen voor het aanleveren van een artikel...

  1. Hou de inleiding kort en werk snel naar het onderwerp toe. We willen met NAAR VOREN graag de diepte in.
  2. We hanteren geen minimaal (of maximaal) aantal woorden voor een artikel. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Ergens tussen 450 en 2500 woorden zit meestal een leesbaar artikel.
  3. Hou rekening met de doelgroep van NAAR VOREN. We richten ons op mensen die (betaald) aan het web werken en daar horen artikelen bij die de lezer direct (in de praktijk) kan gebruiken. De toon mag kritisch zijn, maar is wél altijd opbouwend.
  4. Lever je artikel samen met een korte bio aan. Het aanleveren van een artikel leidt overigens niet vanzelfsprekend tot publicatie: we behouden ons het recht voor om artikelen niet te plaatsen.
  5. Er zitten tenminste twee weken tussen aanleveren en publiceren. Deze tijd hebben we zeker nodig om de redactie voldoende tijd te geven. Op het moment dat jij en de redactie helemaal tevreden zijn over het artikel zullen we het publiceren.

Snel rijk worden

En dan gaat je artikel gepubliceerd worden en dan word je direct waanzinnig rijk, want NAAR VOREN betaalt heel stevig voor de artikelen die we publiceren... Mooi niet! Wij verdienen er niks aan en jij dus helaas ook niet.

Dat wil zeggen, je verdient er nooit direct iets aan. Je weet echter maar nooit of je artikel gelezen wordt door iemand die juist een vraag had in jouw expertisegebied en je vervolgens benadert om wat werk te verzetten. Dat kan gebeuren (en er zijn ons een aantal gevallen bekend waarin dit ook werkelijk gebeurd is), maar het kan ook stil blijven.

Wat ons de beste insteek lijkt is dat je een artikel schrijft omdat je het leuk vindt om je kennis te delen en anderen daarmee verder te helpen. Alles wat zou kunnen volgen is dan mooi meegenomen.

Kortom

We bestaan nu drie jaar en vieren feest met een nieuwe layout en frisse templates. En we hebben jouw hulp hard nodig om nieuwe artikelen te publiceren. Kom op, stuur een mailtje naar redactie@naarvoren.nl en laat ons je plannen voor een artikel weten. Dat is volstrekt pijnloos!

Auteur

Robert Jan Verkade

dacht aan het einde van de zomer in 2001 dat het een goed idee was om een site op te zetten dat een aanvulling op de Lijst en een klein neefje van A List Apart kon zijn. Negen maanden later werd de site “NAAR VOREN” geboren.

Hij jaagt nu al drie jaar op nieuwe artikelen voor de site en weet zich (gelukkig!) gesteund door een uitgebreide redactie. Het lijkt hem een geweldig idee als jij mee gaat doen – om zo nog meer artikelen te kunnen publiceren, zodat de site zal blijven groeien.

Publicatiedatum: 01 juni 2005

Let op

Naar Voren is op 18 juli 2010 gestopt met publiceren. De artikelen staan als een soort archief online. Het kan dus zijn dat de informatie verouderd is en dat er inmiddels veel betere of makkelijkere manieren zijn om je doel te bereiken.

Copyright © 2002-2021 » NAAR VOREN en de auteurs