» direct naar zoek en menu

Naar Voren

Tijdschrift voor webwerkers » Artikel #

Web Form Design - Luke Wroblewski

Luke Wroblewski heeft met Web Form Design een uitstekend boek geschreven over hoe je gebruiksvriendelijke formulieren kunt ontwerpen en bouwen.

Dat lijkt een bijzonder saai onderwerp - niemand vult voor zijn lol een formulier in, en het bouwen ervan is ook niet echt een pretje. Maar juist om het leed voor iedereen zo veel mogelijk te beperken heeft Luke veel empirisch onderzoek gedaan naar wat wel en niet werkt en geeft hij een groot aantal nuttige tips.

Het boek is duidelijk, prettig leesbaar, en goed te volgen voor ontwerpers, bouwers én klanten. Vooral van belang als je je klanten wilt overtuigen van de beste manier om een formulier op te zetten zijn de korte (2 pagina's) FAQ voorin het boek en de degelijke onderbouwing van de aanbevelingen. Een absolute aanrader die ik nog vaak uit de kast zal halen.

2 juni 2008 - Robert Jan

Let op

Naar Voren is op 18 juli 2010 gestopt met publiceren. De artikelen staan als een soort archief online. Het kan dus zijn dat de informatie verouderd is en dat er inmiddels veel betere of makkelijkere manieren zijn om je doel te bereiken.

Copyright © 2002-2021 » NAAR VOREN en de auteurs