» direct naar zoek en menu

Voorheen tijdschrift voor webwerkers

Het archief - alle artikelen op een rijtje

nr. titel & auteur het gaat over...
17 Door de designbril
dennis hunneman
Veel grafisch ontwerpers hebben hun vak uitstekend geleerd, maar zijn vooral geschoold in het maken van papieren uitingen, zoals folders en boeken. Waar moet de grafisch ontwerper rekening mee houden bij het maken van een goede website?
16 Unieke creatie of klakkeloos gekopieer?
Sander den Heijer
Het WWW maakt het mogelijk waar ook ter wereld inspiratie op te doen. Dat gemak heeft ook een keerzijde: het wordt wel erg makkelijk om de websites van anderen te plagiëren. Hoe wordt er over plagiaat gedacht, en wat kun je er tegen doen?
15 Er was eens een goed logo…
Annedien Hoen
Een logo is een symbool. Het is een voertuig voor betekenis, een middel om een eigen gezicht te geven aan een bedrijf, iets waar je niet zonder kunt in de hedendaagse communicatie. Maar wat is nu een goed logo?
14 Kleine dingen groot plezier
Robert Jan Verkade
Als je je bezoekers niet verleidt om met je site aan het werk te gaan, heb je ook niets aan blauw onderlijnde hyperlinks. Gebruiksvriendelijkheid en schoonheid kunnen niet zonder elkaar. Er zijn wel kleine trucjes die voor meer gebruiksgemak zorgen.
13 Bezoekers gezocht
Stephan Fellinger
Ik kom ze regelmatig tegen in de vakbladen: de berichtjes over de hoeveelheid bezoekers op een bepaalde website. “Website Y heeft in de maand maart 234.908 pageviews gehad, 10% meer dan in februari”. Maar heeft het ook handel opgeleverd?
12 Help! ik wil een website!
Martijn van Es
De internet-hype mag dan wel voorbij zijn, maar internet zelf blijft voorlopig nog wel even. Zo’n website voor je bedrijf, da's eigenlijk best wel handig. Maar hoe pak je dat aan?
11 Bloggen voor het MKB
Dan Bricklin
Weblogs maken al enige tijd een stormachtige groei door. Ook het zakenleven begint ze te ontdekken. Juist voor kleine bedrijven en zelfstandige ondernemers kan een weblog een uitstekend hulpmiddel zijn bij het opbouwen van relaties met klanten. Wat kun je doen, en wat levert het op?
10 De kunst van minimaal coderen
Milo Vermeulen
Het bouwen van webpagina’s met een zo klein mogelijk totale bestandsgrootte is een ware internetkunst aan het worden. Wat is er nou zo leuk aan minimaal coderen? En hoe doe je dat eigenlijk?
9 Webstandaarden: doe-het-zelf!
Oskar van Rijswijk
Het Web Standards Project (WaSP) kreeg de grote softwarebedrijven zo ver dat ze zich weer aan de verkeersregels van het internet – de webstandaarden – gingen houden. En nu richt WaSP zich tot het gewone volk: tot de bouwvakkers op Internet.
8 Word gelukkig met XHTML
Jeffrey Zeldman
Als je graag zo lang mogelijk zo veel mogelijk publiek wilt trekken voor je werk, doe je er verstandig aan om met web standaarden te werken. En als je iets moet doen met de structuur van documenten is XHTML de aangewezen standaard. Tips en trucs om lang en gelukkig te leven door XHTML.
7 Projectmanagement
Marrije Schaake
Veel klanten zijn van harte bereid om te betalen voor de ontwerpers en de techneuten die ze inhuren, maar projectmanagement, daarvan is het nut ze niet duidelijk. Welke voordelen levert goed projectmanagement op voor je project en dus uiteindelijk voor je klant?
6 Hoe we het web echt gebruiken
Steve Krug
Als je effectieve sites wilt ontwerpen, zul je moeten leren leven met drie feiten over hoe het Web werkelijk gebruikt wordt.
5 Zoeken en vinden
Jeroen Wester
Zoeken is een handeling die moet leiden tot vinden. Maar wat is dan vinden? En waarom is dat iets anders dan zoeken? Over hoe je van zoekers vinders kunt maken en zo het succes van je websites verhoogt.
4 Betere websites door redactie
Harry Haakman
Een website die er niet alleen goed uitziet maar ook informatief is. Wie dit wil bereiken, moet de inhoudelijke kant evenveel aandacht geven als de techniek en vormgeving. Het toverwoord? Redactie!
3 Waarom bouw je niet meer voor Netscape?
Jeffrey Zeldman
De Heilige Graal voor de webdesigner was altijd “backward compatibility”; dat je site het goed doet in oude browsers. Maar wordt het onderhand niet eens tijd dat we ons bezig gaan houden met forward compatibility?
2 We gaan van linkestein
remco sikkema
Als je een beetje verder kijkt dan je neus lang is, dan moet het lukken om de websites te vinden die ‘schijnbaar’ onvindbaar zijn. Het valt niet mee, maar ik zal een tipje van de sluier oplichten.
1 De eerste 9 seconden
Robert Jan Verkade
Angst voor de onuitwisbare eerste indruk? Je krijgt er negen seconden voor. Een onmogelijke missie? Welnee.

Verder terug in de tijd?

Archief

Copyright © 2002-heden » NAAR VOREN en de auteurs